כך נולד הרעיון להקמת מסעדת היוקרה "מנדיס" בצפת * ראיון מרתק עם ניחוח צפתי
למי מכם יצא בוודאי לחשוב על שבת מיוחדת בחיק המשפחה. שבת של התעלות וגיבוש, המקום האידיאלי הוא צפת! עיר הקודש.
אווירא דקדושא בסמטאותיה של צפת.
מסלול הביקור בצפת כולל צמתים שונים: תפילות נרגשות בבית העלמין, ימי הילולות של גדולי הדורות הטמונים בבית העלמין העתיק בצפת, טבילה במקווה האר"י הקדוש, תפילה בבתי הכנסת העתיקים של צפת, סיור בסמטאות ועוד ועוד.
בשנים האחרונות נוספה נקודת דרך נוספת לביקורים בצפת. נדמה שכבר שנים הם שם ואנחנו בעקבותיהם. בצהרים וגם בערב, ביום חול, בליל שישי ובערבי שבתות וימים טובים – כל המשפחה מזמינה מקומות ב'מנדיס' בעיר העתיקה, המסעדה היהודית האותנטית עם המאכלים הביתיים, החמימים. לצד האוכל העכשווי כגון בשרים על האש, מוקפצים, ועוד מטעמים עם ניחוח ישראלי… מוגשות מנות גורמה יהודי עם נגיעת יהודיות קלאסיות. אולם המסעדה מקדם בברכה את הבאים ומציע לערוך בו שמחות משפחתיות. ברית מילה, שבע ברכות, חלאקה לילד (כמובן אחרי השהות בציונו של רבי שמעון בר יוחאי במירון). כל סעודת מצווה יכולה להסתיים בצפת הצפונית עם אווירה של קדושה עילאית.
באחת הגיחות שלנו לקברי צדיקים בצפון, קפצנו לביקור הקבוע במסעדת "מנדיס" בעיר העתיקה. שם קיבל את פנינו הצוות המוכר והאהוב, ובעיקר…האוכל המשובח והייחודי.
זו גם הייתה הזדמנות מיוחדת לתפוס לשיחה קלה את בעלי המסעדה על קערית טשולנ'ט מהביל וקיגל "מנדיס" אופייני. אנו שואלים אותו על הניחוחות וההצלחה הגדולה ומביאים בפני גולשי "טלחופש" את סיפורו של המקום שכבש את צפת והבאים בשעריה.
כיצד נולד הרעיון להקמת המסעדה היהודית הייחודית?
כתושב צפת, ראינו אנשים שמחפשים לאכול ולהשביע את נפשם. אנשים הגיעו למקומות הקדושים, להסתובב בצפת, לחגיגות הכלייזמר השנתיות, לשבתות נופש בעיר הקודש, ומחפשים לצאת לאכול במקום עם אוכל יהודי עכשווי, ולא רק. אנשים היו נכנסים למכולות, קונים לחמניות וטחינה גולמית ויושבים בקרן רחוב להשביע את רעבונם.
מכאן נולד הרעיון של "מנדיס" מסעדה יהודית עכשווית, עם שירות חמים ואוכל מופלא. כבר עשרות שנים שאנשים שהגיעו למקומות הקדושים במירון צפת והסביבה, או שסתם יצאו לטייל באזור, ולא מצאו מקום חמים ונעים לאכול בכשרות מהודרת ואוכל איכותי ביותר, בשביל לענות על הצורך החזק הזה, פתחנו בס"ד לפני 4 וחצי שנים את המסעדה, לתת מענה למבקרים הרבים שמגיעים הנה ומחפשים משהו להכניס לפה אחרי יום בילוי שלם.
כמו כן, משפחות שעושות 'חאלקה' וחיפשו מקום וקייטרינג בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית, כדי לסיים את היום בארוחה חגיגית, לא מצאו את המקום הנכון להשלים בו את השמחה. לכן הקמנו את המסעדה והקייטרינג ברמה הגבוהה ביותר, עם דגש לאוכל יהודי התואם את האווירה המקומית ולא רק, בתפריט ניתן למצוא בין היתר בשרים מעושנים וחלקים עסיסיים על האש, לאלה שחפצה נפשם.
לאיזה קהל אתם פונים?
לאנשים רעבים. וגם: לאנשים שמחפשים לדגום קולינריה איכותית ביתית יהודית, בכשרות מהודרת!
איזה עוד מיזמים מפתחת 'מנדיס'?
'מנדיס' מתאימה את עצמה לקבוצות שמגיעות לטייל, מוסדות לימוד, חיידרים, בתי ספר, סמינרים ועוד ומרימה אירועים בהתאם להיקף האנשים, השעה הרצויה ובמחיר שווה לכל כיס.
כיצד מסעדה יכולה לשמש גם כאולם אירועים וגם להכנת מאכלים ותבשילים לשבת?
המטבח של "מנדיס" מתחלק לשניים:
מטבח שפעיל במהלך השבוע השוטף לצורכי המסעדה בשעות הפעילות הרגילות: 11:00- 22:00, ובליל שישי יוגש עד חצות טשולנ'ט וקיגל, גלר וארבעס ועוד…
ומטבח קצה המפעיל את הקייטרינג והאוכל לשבת.
במה אתם שונים מכל מסעדה יהודית אחרת?
אנחנו מגישים גורמה יהודי. ראשית, האוכל מתבשל אחרי ההזמנה מהתפריט, שנית, אצלנו מוגשות מנות מהרמה הבסיסית ביותר ועד למנות קונספט ברמה גבוהה יותר: פטה כבד, אנטריקוט משובח ועוד.
האם יש הבדל בין הפעלת מסעדה תיירותית בצפת לבין מסעדה בכל מקום אחר בארץ?
כן. ההיערכות שונה לחלוטין. בעיתות "פיק"- כגון: ב"בין הזמנים", בתקופות הקיץ, או ל"ג בעומר, המסעדה תכיל את ה"תיירים" מכל רחבי הארץ והעולם, כמו גם, בל"ג בעומר ההיערכות תהיה מוגברת בהתאם לצפי הרחב של המבקרים. בימות השנה האוכלוסייה המקומית והאירועים בכל מחוז הצפון הם הדומיננטיים יותר.
מה הסוד שלכם?
אוכל מיוחד, תחושה של בית בנקודה צפונית. ניקיון ואווירה טובה.
ועתה, לשאלה המתבקשת: לאור ההצלחה הגדולה האם אתם מתעתדים לפתוח סניפים נוספים ברחבי הארץ?
אנחנו מחפשים זכיינים רציניים שיבינו את הרוח וההלך של המסעדה וביחד נפיץ את בשורת "מנדיס" בנקודות נוספות על המפה.
לדף מסעדת מנדיס כנסו לקישור הבא: 'מסעדת מנדיס'
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.