מבקר מסעדות
אצלנו במשפחה קוראים לי בחיבה גדולה, מבקר מסעדות. הסיבה לכך היא שאני פשוט נהנה לבקר בהן וכן, גם לבקר אותן על טיב האוכל והשירות.
כבשלן רציני שאוהב גם לאכול טוב, מסעדות יכולות להוות השראה ומנגד, יכולות להיות לעיתים אכזבה גדולה.
במרוץ החיים המוטרף שלנו, בישראל של שלהי 2014 , אין לנו לרוב זמן לעמוד במטבח ולבשל ואנו נאלצים לעשות שימוש בארוחות מוכנות ובתופעה הבעייתית השוטפת את העולם כולו וקרויה, מזון מהיר.
לפיכך, האפשרות לקפוץ מדי פעם לאכול במבחר מסעדות, הוא פתרון אידיאלי. כמובן, שבבואנו לחפש מסעדה חשוב לבדוק את כשרותה, את סגנונה הקולינארי ואת היצע התפריט.
ישראל מעצם היותה כור היתוך תרבותי מפעים, יצרה לעצמה מטבח ישראלי מרהיב ומרתק, המורכב מפסיפס עשיר של עדות ומאינסוף מאכלים וסגנונות בישול.
שף שייקלע למדינת ישראל כשהוא טעון בפרדיגמות ונשען על אצולת המטבח הצרפתי אנין הטעם, יגלה הפתעתו שהמטבח הישראלי עשה קפיצת דרך אדירה ומציג חגיגה ענקית של טעמים עזים, פיוז'ן משוגע חסר גבולות ובעיקר מעז.
מסעדות רבות בישראל בנו לעצמן שם שנוצר משילובים רתקים בין מטבחים, כשלוכלן יש מכנה משותף: כשרות מהדרת וחמר גלם שראלי משובח ומובחר. ישראל היא מעצמה של פירות וירקות שאין כמותם בעולם כולו. בשר איכותי מעדרי בקר וצאן הרועים חופשי בשטח, דגים נפלאים, ביצי חופש, תבלינם ועשבי תיבול, שמן זית עז טעם, נדיר באיכותו, יינות בוטיק מעולים, דבש דבורים טהור, ריבות וקונפיטורות.
אין פלא איפה שישראלים רבים מגלים עולם קולינארי ומבלים יום יום במגוון מסעדות כשרות למהדרין רחב לפי טעמם.
הגל הצמחוני הבריא והטבעוני, כמו גם מטבחי הפיוז'ן והמולקולריה, עשו את שלהם בקרב סדות ברחבי הארץ ולא דיר למצוא מסעדות צמחוניות ומסעדות ייחודיות בהנהגת מיטב השפים, השואפים לכוכבי מישלן ובינתיים, יוצרים טביעת אצבע ייחודית שמעמידה בצל מסעדות בעלות שניים ושלושה כוכבים.
בין המון מסעדות בישראל ישנן מסעדות צרפתיות מסעדות איטלקיות, מסעדות רומניות ומסעדות צפון אפריקאיות.
חיכו של עם ישראל נפתח להתנסויות קולינאריות מעשירות, אולם מעל כל היצע המסעדות, בולטות כתמיד מסעדות מזרחיות.
כמה שלא נשאף להשתייך ליבשת אירופה, ישראל היא חלק בלתי נפרד מהלבנט. לחופי הים התיכון שוכנים אנו וגבולנו מדבריות. האוכל הארץ ישראלי נולד מאדמה ומחובר אליה בטבורו. אמנם לא המצאנו את הברביקיו הקרוי בישראלית מדוברת, מנגל, אבל המצאנו את הנפנוף ולבשר יש טעם אחר. ויש לנו פיתות טריות וחמות וסלטים ושיפודים וסטייקים וקבאב.
ויש לנו מסעדות מדהימות כשרות למהדרין המכבדות את אורחיהן ומציעות אפילו תפריטי ילדים בריאים ומשובבי חיך. ויש לנו קפה שחור בכוסות קטנות על חשבון הבית בתום הארוחה ויש לנו אחד את השני. עם ישראל. שבט אחים גם יחד. שבת אחים גם יחד. סביב שולחנות עמוסי מטעמים.
עם כאלה מסעדות. עם כאלה שפים, עם כאלה מחירים נוחים ועם כזה מיזוג גלויות של מטבחים מכל רחבי העולם, היוצר מטבח ישראלי שהוא כולו שלנו ושמו יוצא למרחוק, אנו שבים וחוזרים אליהן.
שבים פוקדים מסעדות שאהבנו, מגלים מסעדות נוספות ומספרים עליהן בשיחות סלון ובארוחות שבת וחג, מעבירים המלצות על מעדות כשרות למהדרין מפה לאוזן ונהנם בכל פעם מהאוכל המשובח ומהשירות שאין כמוהו.
פורטל טלחופש, אתר התיירות המוביל לציבור החרדי דתי, פותח בפניכם חלון וחלום לעולם של מסעדות נבחרות בכשרות מהודרת. כל מסעדה כזו נבחרה בקפידה וצוות טלופש ממלץ עליה בחום.
היכנסו לפורטל טלחופש, בחרו מסעדה הקרובה למקום מגוריכם, או למקום שבו אתם מבלים חופשה, הזמינו שולחן ובואו ליהנות מארוחה בלתי נשכחת שתשאיר לכם טעם של עוד.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.