מסעדת רודריגז הירושלמית. כתבה עם בשר. הרבה בשר !
יש מעט מילים שמתגלגלות על הלשון ועושות נעים בחיך. יש מעט מילים שאתה חוזר ואומר אותן והן מרגישות לך במיתרי הקול כמו סטפס.
מילה אחת כזאת היא רודריגז, שמה של מסעדת בשרים חדשה ומפתיעה שנפתחה לא מזמן במתחם הר חוצבים, עמק הסיליקון הירושלמי וכבשה עד מהרה את מקומה בקרב חובבי הקולינריה ובעיקר, הקרניבורים שביניהם, יחידי הסגולה שנתח בשר משובח על גריל פחמים לוהט, גורם להם להתגעגע.
אין זה אומר שאין בפי מילים טובות על המטבח הצמחוני, או הבריא והמולקולארי, אבל למבקרי מסעדות יש אתגר מיוחד בסיקור מסעדות בשרים וגם אהבה מיוחדת לאנטריקוט או לפילה. שימו לנו נתח טוב כזה על הגחלים הלוחשות, לטפו אותו בשמן זית ובזקו עליו פלפל גרוס טרי ומלח גס ואנחנו מסודרים.
אז הלכנו לבדוק את הבשורה הקולינארית החדשה שמוכיחה פעם אחת ולתמיד שאין מחיר לחומרי גלם איכותיים ומשובחים ושמטבח בשרים כשר למהדרין יכול להפיל אותנו מהכיסא מהתרגשות והתפעמות.
כזהו המטבח של מסעדת רודריגז, ( סחתין על בחירת השם ), בניצוחו של שף אילן עשור, מבכירי השפים בירושלים ובארץ כולה.
כבר בכניסה למסעדה מתקבל הרושם שמדובר כאן במשהו אחר לחלוטין.
צוות ההיגוי של מסעדת רודריגז רשם לעצמו מוטו של מצוינות שניכר גם בעיצוב.
חלל המסעדה גדול ורחב, כזה שנותן תחושה של חופש ופרטיות, אבל לא מונע מהסועדים להרגיש בבית. אני כבר חותם קבע על העובדה המופלאה הזו.
כיאה למסעדת בשרים ירושלמית, יש משהו באוויר שרק ירושלמים אמיתיים מסוגלים לקלוט. שפה בעלת ניואנסים ירושלמיים, משפחתיות, גאוות יחידה מקומית. אותי, ירושלמי, דור שמיני בעיר וחובב בשרים ידוע, זרק העיצוב בעל התקרות הגבוהות ורהיטי העץ הכבדים, המהודרים דווקא אל ערבות הפמפס הארגנטינאיות.
העיניים נושאות מבט מבד לחלונות הרחבים הצופים אל הנוף ומצפות לקלוט שם בטבעיות, סוסים קשורים באפסר, ממתינים לבעליהם שיצאו שבעים ומאושרים מהמסעדה וירכבו הלאה לדרכם.
אמנם קהל היעד של המסעדה הוא אנשי ההיי טק מהקמפוסים שבאזור, הכי רחוק מהקאובוי הטיפוסיים וכן מראה תדיר הוא למצוא במסעדה סועדים בלבוש חרדי תקני, אבל יש משהו במסעדת רודריגז הירושלמית שלוקח אותך למרחב ואומר לך, "השטח הוא שלך, דהר חופשי לאן שתרצה".
ראוי לציין שמסעדת הבשרים רודריגז נהנית מכשרות מהודרת בהשגחת הרב מחפוד והכיף הגדול ביותר של שף המסעדה וצוותו, הוא לצאת בבוקר לקניות ולהביא את חומרי הגלם המובחרים והטריים ביותר, בלי התפשרות.
כל הבשרים שבהם עושה המסעדה שימוש הינם טריים, איכותיים ומשובחים ביותר, בשחיטה מיוחדת ובלעדית עבור המסעדה. ( בשר חלק, ירקות חסלט ).
קול צעדים רך, נבלע כמעט באריחי הרצפה הרחבים. כל סועד מלווה לשלוחנו בידי צוות מלצרים מיומן ואדיב. בכלל, נדמה שהחיוך האמיתי והחם הינו חלק מהתפריט במסעדת רודריגז והוא ניתן חינם ובשפע, על חשבון הבית.
עם שירות כזה והבטחה כזו, ניתן לעבור ישר אל התפריט והוא מאיר עיניים, מבטיח ומקיים בגדול.
אל השולחן מוגשת חגיגה של סלטים טריים, ססגוניים וטעימים היישר מן הבר, בלוויית חן של פיתות חמות היישר מן הטבון. רק לפני רגע אפו אותן והניחוח משגע. מתחשק לך לקרוע אותן ולהעביר אותן בצלחת בסיבוב או בדוח, כמנהג הירושלמים הוותיקים ולטרוף סלט אחר סלט. כל סלט במסעדת רודריגז עושה חשק לעוד, אבל רגע, עוד לא טעמתם ממבחר מנות הפתיחה העשירות.
ידו של השף אילן מורגשת כאן. בעדינות ובהקפדה הוא יוצר יצירות מופת קולינאריות קטנות, אשר נועדו ליצור ציפייה בהמתנה למנות העיקריות המגיעות במסעדת רודריגז על גריל פחמים פרטי היישר אל השולחן. הכי חם, הכי טעים, הכי כיף.
בחגיגת הבשרים הגדולה שבתפריט מצאנו נתחי אנטריקוט ופילה וצלעות על מחבת ופרגיות טעימות להפליא וקבאב הבית וזו רק טעימה קטנה על קצה המזלג.
נראה אתכם מסיימים את מנות הענק שלכם. הן כל כך טעימות וכל כך נאות לעין, אבל הן מנצחות כל סועד בנוק אאוט. כמה אפשר לאכול.
את הארוחה מלווה יין בוטיק משובח מיקבי הארץ ושתייה זורמת חופשי. ורגע לפני שמתפוצצים, מומלץ לפתוח את תפריט הקינוחים ולהיאנח בקול גדול, "אח, אם רק הייתי יודע שזה מה שקורה כאן, הייתי משאיר מקום לקינוח".
פטור בלא כלום אי אפשר במסעדת רודריגז הירושלמית, אז בוחרים קינוח, מתרחקים אט אט מן השולחן ומתרווחים. ש מי שמוצא זמן לפלפולי גמרא על קרם ברולה נהדר ומי שמתווכחים ביניהם מה תעשה קבוצת הכדורגל האהובה שלהם בשבת הקרובה.
ככה זה בירושלים, כולם משפחה אחת. כולם מסבים יחדיו אל השולחן באחוות עיר הנצח שחוברה לה יחדיו בלבבות ובבלוטות החיך.
בשל גודלה ואופייה הייחודי משמשת מסעדת רודריגז כמקום מושלם לאירועים משפחתיים ועסקיים עד 200 איש, אם כי בשעות הערב היא פתוחה ברוחב לב לקהל הרחב ומציגה מקום בילוי מושלם לעילא ולעילא לבלייני העיר הצמאים למקומות חדשים.
מסעדת רודריגז בירושלים. יש טעם להגיע ועוד איזה טעם!
מסעדת רודריגז קריית מדע 3, הר חוצבים מגדל ג.ט.י ירושלים | טלפון: 02-5815815
עסקיות לאורך כל השבוע
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.