אתר התיירות המוביל לציבור החרדי והדתי

יעוץ אישי חינם

072-3223000
5 יולי 2015 מאת רועי עפרון

מסעדת שרי בטבריה היא הבית של כולם. ראיון עם מנהל מסעדת שרי

על אוכל מעולה, על כשרות מהודרת, על אוויר ואווירה ועל עוד דבר חשוב שמאפיין את מסעדת שרי החלבית הנהדרת בטיילת טבריה מאז הקמתה. מעולם לא גבה לבבה.

בעוד אנחנו מחליפים מילים ראשונות של היכרות מעמיקה אוף דה רקורד, הרב אשר, משגיח הכשרות הוותיק ומי שעל הגה הנהלתה של מסעדת שרי בטבריה בשנים האחרונות ואני, איש הגולן שנהג ונוהג לפקוד את המסעדה בכל הזדמנות, נכנסה למסעדה משפחה חילונית למראה.

הורים וילדים שנדמה שמעולם לא עזבו והם מחוברים לטבורה הקולינארי והחברתי של המסעדה. כתמיד, הם התעניינו בתעודת הכשרות, אולם כשהרב אשר בפנים מאירות ובענווה האופיינית לו אמר להם שהוא בעל המקום, ארשת של אור נדלקה בפניהם וכל חשש אם היה, פשוט נמוג בחלל.

איני יכול שלא לשאול את הרב כיצד במשך כל כך הרבה שנים מתקיימת במסעדת שרי הרמוניה מופלאה בין ציבור חרדי לכללי וכולם מסבים יחדיו בנחת רוח ובשמחה.

אני מסתכל עליו ותשובתו אומרת ללא מילים שתשובתו נמצאת כבר בגוף השאלה.

" הרב שלי, אמר הרב אשר, ביקש ממני לאחר שנים רבות כמשגיח כשרות, לקחת את הניהול והשביע אותי שיתקיים במסעדת שרי שבת אחים גם יחד, בלי הבדל דת, לאום ומראה חיצוני. אני משתדל, אומר לי הרב, לקיים את דברי מורי ורבי בחרדת קודש".

כיצד שומרים על מוניטין ועל איכות גבוהה במשך שנים רבות כל כך ?

"הרב אשר נושא עיניו למטבח המסעדה שם עמלים השף הוותיק של מסעדת שרי בטבריה ואנשי צוותו. "הכול, הוא אומר לי, בזכותם. כל מנה היוצאת מהמטבח חייבת להיות מוקפדת הן בטיב חומרי הגלם והטריות, הן בדיוק בעשייה והן בעיצובה הייחודי של כל מנה".

"במשך שנים רבות מתקיים במסעדה דיאלוג מתמיד בין הצוות והלקוחות הקבועים השבים ופוקדים אותה בכל הזדמנות, והפידבק שמגיע מהלקוחות קובע אילו מנות יישארו בתפריט ואילו מנות חדשות יתווספו אליו.

יש לציין שמסעדת שרי מתהדרת במשך השנה כולה ברמת הכשרות הגבוהה ביותר, בהשגחת העל של הרב אוירבעך, הרב רובין והרב לנדא. כל המוצרים בהכשר בד"צ העדה החרדית בירושלים".

הרב אשר, כמי שנוהג לשבת מדי פעם בפעם במסעדה ונהנה מההרגשה הביתית ומהיחס האישי, האם תוכל לשתף אותי בסיפור מעניין מהמסעדה שאתה נושא עימך.

ושוב ניכר החיוך הצנוע על פניו, כמו אומר לי שיעידו עליו אחרים, אבל אז הוא נעתר ומספר.

"בצהרי יום נכנסה למסעדת שרי משפחת תיירים מארצות הברית שהתארחה בצפת ובילתה יום טיול בטבריה. לאחר שאכלו ושבעו ובירכו על היחס הטוב שקיבלו ועל האוכל המעולה בכשרות המהודרת, יצאה אותה משפחה ולאחר מספר שעות שבה למסעדה כשעל פניהם של בני המשפחה ארשת דאגה עמוקה. מסתבר שבעת הארוחה אבדו להם שתי טבעות מעוצבות בעלות ערך כספי ואישי רב.

צוות המסעדה התגייס כולו לחיפוש וכבר כמעט התייאש, עד שבאישון לילה, בעת שאחד העובדים עסק בניקיון רחבת המסעדה וסביבתה, צדו עיניו את הטבעות האבודות.

עוד באותו לילה איתר הרב אשר את כתובת המלון שבו התארחה המשפחה בצפת ונסע להשיב להם את האבדה באופן אישי. מאז נוצר עימם קשר מיוחד והם הבטיחו, אסירי תודה לשוב למסעדת שרי בביקורם הבא בארץ.

ואם מסעדת שרי הפכה ברבות השנים למוסד קולינארי מרגש, צוות המסעדה ומנהלה המסור הפכו זה מכבר למשפחה אחת גדולה ההולכת ומתרחבת מדי יום ביומו. משפחת הלקוחות המרוצים.

"אילו מנות מהתפריט אתה אוהב במיוחד" ? אני שואל את הרב אשר

ולא מתפלא לשמוע שאת מרקי השף המיוחדים והעשירים, המוגשות בקערות המעוצבות מ… לחם, הוא אוהב במיוחד ולא רק הוא. סועדים רבים מכל רחבי הארץ מגיעים במיוחד למסעדת שרי בטבריה לטעום את המרקים ומצלמים אותם למזכרת. יש משפחה ירושלמית שמגיע לטבריה פעם בשבוע ומזמינה את אותו מרק.

עוד מנות אהובות במיוחד הם מנת המוקפצים התאילנדית, סטייק הסלמון העסיסי במשרה הבית שאת סודו לא תוציא מהשף גם לא בהפעלת מניפולציות ואיום בהפעלת כוח פיזי מתון ולא מתון…

בכל בוקר, מספר לי הרב אשר ועיניו מאירות, מגיע למסעדה משלוח הדגים הטריים שנשלו לילה קודם ממעמקי האגם ומבריכות הדגים המובחרות וכל דג עובר טיפול אישי מיוחד של השף.

עד כאן אוכל

ומה לגבי הקינוחים ? אני תוהה

חגיגת הקינוחים במסעדת שרי היא עוד סיבה מצוינת לבוא לבקר, לדגום ולטעום. הקפה הוא הכי איכותי והכי ארומאטי וכשכולם מכירים את כולם, משתתפים בשמיות ובצער, מתעדכנים בחדשות האחרונות של טבריה ונהנים. אפילו החברותא היא קינוח…

לסיום הראיון עם הרב אשר, שנקטע בכל רגע כי עוד לקוח נכנס ועוד משפחה התקשרה להזמין אירוע בחדר ה – VIP המעוצב והמרווח, או בחלל המסעדה. אני שואל את הרב מה ההוא היה מאחל למסעדה ולעצמו בשנים הקרובות.

הלוואי שמסעדת שרי תמשיך להיות… מסעדת שרי", הוא אומר לי ואני מתחיל להבין מה זה אומר.

שנמשיך להיות בית קולינארי וחברתי לכל עם ישראל כאחד. שנמשיך לשמור על רמת הכשרות המהודרת הגבוהה והמוקפדת, על טריותם ועל איכותם הבלתי מתפשרת של חומרי הגלם, על היחס האישי הביתי והחם לכל סועד ועל התרומה החברתית לקהילה.

אני שם לב להנהון הראש הן של הסועדים והן של משגיח הכשרות החדש והפעלתן של המסעדה ולפתע, מהמטבח, עולה קולו של שף מסעדת שרי במבטא גלילי גרוני ורהוט אומר "אמן".

ואם התחלנו בשאלת ייחודה של מסעדת שרי, הרי שנסיים בתשובה. מסעדת שרי היא משפחה ישראלית על כל רבדיה. משפחה שכולנו גאים להשתייך אליה.

כולנו יהודים, כולנו חובבי קולינאריה חלבית משובחת וכולנו סומכים על הכשרות המהודרת. אז מה הפלא שאנחנו נפגשים כבר כל כך הרבה שנים במסעדת שרי. יושבים יחדיו, לוגמים קפה ומחליפים מתכונים.

קוראים לזה אם תרצו, "שעת רצון".

והמשגיח, עינו האחת במטבח והשנייה במשחק שש בש סוער ברחבה.

אני שואל את הרב אשר אם לזה הוא ציפה והוא מחייך ומביט אל עבר הרי הגולן הנצבעים בזהרורי אודם שקיעה ואומר:

"אשרי שזכיתי"

לדף הבית של 'מסעדת שרי' לחצו כאן

 



כתיבת תגובה

החופשה שלי

להוספת פריטים לתוכניה, לחץ על הסמל: המופיע לצד העסק.

שלח את התכניה במייל

שלח את התכניה במייל