אתר התיירות המוביל לציבור החרדי והדתי
23 פברואר 2015 מאת רועי עפרון

נויה בירושלים שאלו שלומציון בצרפתית

משהו טוב עובר על ירושלים. אנחנו לא מתכוונים לשמיכת השלג הלבנה שכיסתה את העיר כבר פעמיים בחורף הזה, ועוד ידו של גנרל חורף נטויה.

אנחנו מתכוונים לרנסנס התרבותי והקולינארי שמתרחש בטבורה של עיר הנצח ומביא אליה את הבליינים ושוחרי התרבות, כמו גם את חובבי אוכל הגורמה אשר מוצאים בה אהבה בדמות מסעדות שף מובחרות וכשרות למהדרין.

ואם כבר ברנסנס צרפתי למהדרין עסקינן וברכבת עילית של בכירי השפים בישראל המגלים מחדש את יופייה של ירושלים ונושמים את השראתה, אזי ראוי שנספר לכם על מסעדת נויה (NOYA) הכשרה למהדרין, זו המשלבת בין רזי המטבח הצרפתי האנין והמוקפד, לבין המטבח הים תיכוני העשיר והמתפרע בטעמיו.

על מטבחה של מסעדת נויה הממוקמת בבניין עתיק ברחוב שלומציון המלכה, ממש במרכז העיר, מופקד השף הבכיר גינדי נזיה שכבר קנה לו שם של טביעת אצבע קולינארית ייחודית ומרגשת והוא מפליא לעשות ולרגש את סועדיו בכל מנה מחדש.

לנכנסים בדלתותיה של מסעדת נויה נדמה כאילו לא שלומציון המלכה הירושלמית היא המארחת, אלא איזה בוליבאר פריזאי.

המרפסת הגבוהה המשקיפה ממעל, הרצפה המצוירת, רהיטי העץ הכבדים והתפריט המסוגנן והמעוצב. עוד רגע ומלצר אדיב ייגש אליכם ובניגון צרפתי יוביל אתכם אל השולחן.

אבל אז, במבט קצר החוצה אל הרחוב המוכר, האהוב והביתי ואל אריה האבן המשקיף על סביבתו מעל בניין ג'נרלי, תיפתר החידה. כאן בירושלים ושם בפאריז חובקים את אותו רנסנס, המגיע אל השולחן ההדור במסעדת נויה הכשרה למהדרין (גלאט) ומלהיב את החיך.

בשתי וערב מיוחד במינו חוברים זה לזה בין ידיו האמונות של השף, שני סגנונות קולינאריים שונים, שיוצרים יחדיו שפה חדשה.

הטעם האנין והעדין השואב ממעיינות ספרי הבישול והכללים הקולינאריים הצרפתיים, מול טעמו של בשר טלה הבלאדי הארץ ישראלי, העז והמתפרע.

וכמו בכל קסם באשר הוא, מתברר ששני קצוות יכולים בהחלט להיפגש ולרגש, במסעדה צרפתית כשרה למהדרין בירושלים. עיצוב צרפתי עם נגיעות איטלקיות וזיכרונות מהמטרו הפריזאי, מול מבנה אבן עתיק במרכז העיר, כשבחוץ שורקת הרכבת הקלה. הקבלה שכזו…

את תפריטה העשיר והמפתיע של מסעדת נויה מלווה אווירה נעימה. יין איכותי נמזג לכוסות בהמלצת הסומליה ומן השולחנות עולים רמזי שיחות שקטות ומצמוצי הנאה.

מפתח מטבחה של מסעדת נויה מציץ בהנאה השף גינדי נזיה. אמצע סרוויס אבל רגוע, שליו. שוב הוא שיחק אותה. עוד מנה זוכה למנת שבח, עוד קינוח זורם לשולחנות שסיימו ארוחה. זה קורה כאן, במסעדת נויה הכשרה למהדרין ברחוב שלומציון המלכה. ואני חושב לעצמי מה חושבים הפרנקופילים השבויים בקסמה של פריז ובקסמו של האוכל הצרפתי.

הרי בית ועם וזהות לא מחליפים גם בעבור נזיד עדשים פריזאי כהלכתו. מה עוד שכאן, תחת ידיו של שף מסעדת נויה, הנזיד מסתבר, טעים הרבה יותר…



כתיבת תגובה

החופשה שלי

להוספת פריטים לתוכניה, לחץ על הסמל: המופיע לצד העסק.

שלח את התכניה במייל

שלח את התכניה במייל