אתר התיירות המוביל לציבור החרדי והדתי

תערוכת "בלפור פינת אלנבי": צילומים נדירים ממלחמת העולם הראשונה בספרייה הלאומית בירושלים

7 נובמבר 2017 מאת אבי פרידמן

אילו צילומים נדירים ממלחמות לפני עשרות שנים מוצגים בתערוכה בירושלים?

תערוכה חדשה שתיפתח בספרייה הלאומית בירושלים תציג כיצד נראה היה כיבוש ארץ ישראל, אז 'פלסטינה', דרך עיניהם של החיילים שכבשו אותה בזמנו.

בתערוכה יוצגו צילומים נדירים שצילמו חיילים בריטים בקיץ 1917. בתמונות ניתן יהיה לראות את הקרבות פינוי הפצועים ואף את כניסתו של הגנרל אלנבי לירושלים, בין ייתר צילמו החיילים את ההווי  המלחמתי.

התערוכה קבלה את השם "בלפור פינת אלנבי", לדברי האוצרים בספריה הלאומית הצילומים משקפים את מבטם של הלוחמים הבריטים שהגיעו ארצה, עוד מציינים בספריה כי מלחמת העולם הראשונה הייתה המלחמה הראשונה בהיסטוריה בה חיילים הגיעו עם מצלמות אל שדה הקרב. המצלמות כבר היו קטנות דיין שניתן היה לשנע אותן ממקום למקום.

את הצילומים הנדירים השיגה הספרייה דרך ארכיונים פרטיים של הלוחמים.

לספרייה גם אין פרטים רבים על המצולמים מעבר למופיע בכתוב, אך למרות זאת הצילומים מציגים באופן די מושלם את ההווי של הלחימה.

התערוכה תוצב בקרוב בספריה הלאומית ותהווה על פי הערכות אבן שואבת לתיירים, לחובבי הז'אנר ההיסטורי הביקור בתערוכה מוגדר כסיור חובה.

קרדיט צילום: הספריה הלאומית.



כתיבת תגובה

החופשה שלי

להוספת פריטים לתוכניה, לחץ על הסמל: המופיע לצד העסק.

שלח את התכניה במייל
שלח את התכניה במייל