ארץ אוכלת תייריה 88 תיירים מתו בשנה האחרונה במהלך חופשה בטורקיה

כלי תקשורת ברוסיה מדווחים כי מבדיקה שערך משרד הבריאות במוסקבה גילתה כי 88 תיירים מרוסיה שביקרו בקיץ האחרון בטורקיה מצאו את מותם.
הסיבה לכמות ההרוגים הגדולה ברורה ומדויקת ואינה צירוף מקרים מצער, אמנם חלק ממקרי המוות נגרמו כתוצאה מטביעות בבריכות בבתי מלון וכמה מקרים בודדים הם של תיירים בעלי רקע רפואי קודם אך מרבית מקריי המוות נגרמו כתוצאה מהשינוי הקיצוני בין הקור הרוסי לחום הטורקי בקיץ, שגורם ללא מעט מקרים של שבץ מוחי ודום לב אצל התיירים המבוגרים שמגיעים לנפוש בערי החוף.
חרף העובדות המצערות רוסיה לא הוציאה אזהרת מסע לטורקיה אך יחד עם זאת השגריר הרוסי באנקרה נדרש על ידי שולחיו במוסקבה לבחון בצורה מקצועית יותר את המקרים אחד לאחד.
טורקיה היא היעד התיירות המבוקש ביותר ברוסיה ורק בשנת 2018 שלחה רוסיה כשישה מיליון תיירים מידי קיץ לטורקיה ועל פי הערכות בשנת 2019 המספר רק יעלה.
צילום: shutterstock.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.