בשורה משמחת: המלונות והצימרים ימשיכו לפעול בזכות אחוזי הדבקה אפסיים

הגל השני של הקורונה כבר כאן ובגדול. רק שהפעם הממשלה הבינה שסגירת העסקים בכלל וענף התיירות בפרט לא יהיה זה שיעצור את המגיפה בישראל.
החלטה זו נשענת על נתונים שהובאו אתמול (שני) בפני השרים על ידי מרכז המידע הלאומי לקורונה מהם עולה כי רק 1.8 אחוזים בלבד! מכלל ההדבקות אירעו במקומות בילוי ובכלל זה צימרים ובתי מלון, משכך הממשלה הבינה כי סגירת הצימרים ובתי המלון לא תביא לעצירת המגיפה אלא לפגיעה חמורה בכלכלה.
תוצר של הבנה זו אנו רואים בהנחיות שפרסמה אמש הממשלה על ההגבלות החדשות שאינן כוללות כלל מגבלות על בתי המלון, אם כי משרד התיירות והבריאות יעדכנו את התו הסגול לפעילות מקומות הארחה.
משמעות ההחלטה היא שכלל הצימרים ובתי המלון ימשיכו את פעילותם, החלטה זו של הממשלה נרשמת בענף המלונאות כמים קרים על נפש עייפה לאחר המשבר הגדול שחווה הענף בקיץ עם סגירתו לשבועות רבים וביטול אלפי חופשות בחג הפסח ובתקופה שלאחריו, אך בשקלול מלא, הענף מתאושש מהר מענפים אחרים במשק שכן תיירות החוץ מושבתת כמעט לחלוטין בשל מצור הטיסות על ישראל וכלל הנופשים הישראלים 'יעשו' את הקיץ כאן בישראל, ותכלול ההכנסות שהיו לתיירות היוצאת יוזרמו לכיסי המלונאים כאן בארץ.
נראה שהסיסמה הכה ישראלית של משרד התיירות 'דווקא עכשיו חופשה בישראל' תופסת משמעות חדשה בימי קורונה אלו.
אגב החלטה זו של הממשלה מתקשרת היטיב עם נתונים שפרסמה אתמול התאחדות המלונות בישראל מהם עולה כי המלונות מחמירים יותר מכל ענף אחר על התו הסגול וכי מספר החולים שהתגלו בבתי המלון הינו 30 בלבד ומרביתם הגיעו חולים.
צילום: shutterstock
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.