חשש לירידה בתיירות בצפון בעקבות מבצע מגן צפוני בגבול לבנון

בתחילת השבוע שעבר הכריז צה"ל על פתיחת מבצע מגן צפוני שעיקרו חיסול מנהרות חיזבאללה שהתגלו בצפון הארץ ונחפרו משטח לבנון לשטח ישראל, בהודעת צה"ל לא פורטו כמה מנהרות ישראל מעריכה שנחפרו אך מההודעה ניתן ללמוד כי בישראל עוקבים כבר זמן רב אחר פעילות חיזבאללה בצפון, כשבוע לאחר פתיחת המבצע הודיע הצבא על איתורן של שתי מנהרות התקפיות שחפר הארגון.
פתיחת המבצע הביא לסיומו של שקט ארוך שנים לאחר סיום מלחמת לבנון השנייה וההתאוששות של התיירות בצפון הארץ.
המנהרה הראשונה התגלתה בסמוך לעיר מטולה בצפון הנחשבת לאחת מערי התיירות המובילים בצפון בין היתר בשל קרבתה לאתרי תיירות רבים. בעיר עשרות צימרים וחדרי אירוח המושכרים לתיירים ולישראלים רבים הבוחרים לנפוש בצפון.
בעלי הצימרים מציינים כי חלה ירידה של ממש בהזמנות ועשרות חדרים בוטלו, אך יחד עם זאת במטולה ובישובים נוספים בצפון מביעים תקווה כי המבצע הצבאי לא יתפתח לכדי מלחמה והחרדות על מנהרות שנחפרו על ידי חיזבאללה יחוסלו על ידי צה"ל. מנגד באזורים אחרים בגולן שאינם גובלים עם לבנון נמשכים העסקים כרגיל וכמעט שלא נרשמו ביטולים, בעלי המלונות והצימרים מציינים שהמערכת החורפית הביאה עמה דווקא נופשים שחרף המתיחות הביטחונית בחרו בימים החורפיים לבקר בנחלים שהתמלאו.
כך או כך בעלי המלונות בצפון הארץ ממתינים בדריכות לימים הקרובים לראות כיצד יתפתחו הדברים והאם מבצע מגן צפוני יישאר כמבצע סולידי שלא יתפתח לכדי מלחמה, נכון לעכשיו בצה"ל ובמערכת הביטחון מרגיעים כי המטרה אינה פיתחת מערכה אלא נטרול מקומי של המנהרות.
במשרד התיירות עוקבים בדאגה אחר המצב בצפון ומבטיחים לסייע במקרה שיידרשו לכך.
מלשכת שר התיירות נמסר: "בלשכת השר לא נתקבלה פניה מראש המועצה או מכל גורם אחר לסיוע בעקבות המצב הביטחוני בצפון. המשרד עוקב אחר מצב התיירות בצפון ובפרט באזור מטולה, וככל שיתברר שישנה אכן פגיעה של ממש בתיירנים, יינתן מענה כפי שנעשה במקרים דומים בעבר".
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.