אתר התיירות המוביל לציבור החרדי והדתי
4 אוקטובר 2021 מאת אבי פרידמן

מדינות נוספות באירופה יאפשרו כניסה לישראלים מחוסנים

בעקבות ההסכם להכרה הדדית בתעודות התחסנות בין ישראל לאיחוד האירופי שנחתם לפני כשבועיים מעתה גם הולנד ופרטוגל תאפשרנה לישראלים מחוסנים להיכנס לשטחן.

כזכור החל מ-3.10.21 התו הירוק מתחדש ורק מי שהפיק תעודת מתחסן או מחלים חדשה שתשמש גם כאישור רפואי תקף במדינות האיחוד האירופי ומדינות נוספות שאיתן ישראל הגיעה להסכמה, יוכלו לקבל את הפטור מבידוד של שבוע ויותר בארץ, ממרבית המדינות בעולם. תעודות מתחסן או מחלים שהופקו עד 3.10.21 לא יהיו תקפות יותר מיום זה.

נוסעים שנחתו בנתב"ג לא תצטרכו להיכנס לבידוד אם שבתם ממדינה כתומה אם אתם עומדים באחד מהקריטריונים הבאים:

• מחלימים – אם לא חלפו שישה חודשים מיום קבלת אישור ההחלמה שניתן על בסיס בדיקת PCR שבוצעה בישראל או תועדה בישראל.

• מחוסנים – מי שקיבל מנת חיסון בישראל וחלפו שבעה ימים מלאים מיום מתן החיסון (יום החיסון אינו נספר).

• מי שיש לו תעודת חיסון שהונפקה על ידי משרד הבריאות ובנוסף:

מי שקיבל שתי מנות חיסון ולא חלפו שישה חודשים מיום קבלת המנה השנייה של החיסון בישראל (ועבר שבוע ויום מהחיסון השני) או מי שקיבל שלוש מנות חיסון בישראל (ועבר שבוע ויום ממנת החיסון השלישית).

וגם עבור מי שביצע בדיקה סרולוגית בישראל וקיבל תשובה חיובית ובנוסף קיבל מנת חיסון בחצי השנה האחרונה בישראל וחלף שבוע מיום מנת החיסון (יום החיסון אינו נספר).

השבים ממדינות כתומות שאינם מחוסנים או מחלימים, מחויבים בבידוד מלא. בידוד מלא הוא 14 ימים, אותם ניתן לקצר לשבעה ימים בתנאי שעשיתם שתי בדיקות קורונה שתוצאותיהן יצאו שליליות.

תמונה: shutterstock.



כתיבת תגובה

החופשה שלי

להוספת פריטים לתוכניה, לחץ על הסמל: המופיע לצד העסק.

שלח את התכניה במייל
שלח את התכניה במייל