אתר התיירות המוביל לציבור החרדי והדתי
29 מאי 2017 מאת אבי פרידמן

משרד הפנים יפסיק את הנפקת הדרכונים הרגילים בלשכות האוכלוסין

החל מ-1 ביוני משרד הפנים יפסיק להנפיק דרכונים רגילים בישראל, אלא רק דרכונים ביומטריים בלבד. אך עם זאת מי שברשותו דרכון רגיל יוכל לעשות בו שימוש עד למועד פקיעת התוקף שלו. או עד שתתקבל החלטה אחרת.

על  הדרכון הביומטרי החדש מוטבעת תמונה של בעל הדרכון. התמונה מבוצעת במשרד הפנים על ידי משרד הפנים ולא כפי שעד כה היו צריכים להביא תמונות פספורט שצילמתם בעצמכם.

התמונות יישמרו במאגר הביומטרי כחלק ממטרת החוק למנוע התחזות וזיופי זהות.

בנוסף תילקח ממנפיק הדרכון טביעת שתועבר למאגר הביומטרי רק אם מבקש התעודות יסכים לכך. במקרה ויסכים, יזכה למסמכים עם תוקף לעשר שנים. אם לא יסכים, יקבל מסמכים בתוקף לחמש שנים בלבד. במקרה כזה, טביעות האצבע של המבקש יועברו למאגר הביומטרי לבדיקה ולאחר מכן יימחקו ממנו.

אם אתם מסרבים בתוקף לקבל דרכון ביומטרי יש לכם עוד פחות משבוע כדי לבקש דרכון רגיל. עלותו היא 275 שקלים. אם תעשו את הרישום והתשלום באתר רשות האוכלוסין, עלותו של הדרכון הרגיל 245 שקלים. לאחר מכן תצטרכו להגיע עם הטפסים שמילאתם ועם שני צילומים ללשכה על מנת להגיש את הבקשה לדרכון, כאמור, עד 1 ביוני בלבד.

עלות הפקת דרכון ביומטרי עומדת על 280 שקלים בלשכות. אם תבצעו את כל הרישום באינטרנט תזכו להנחה של עד 20 שקלים, שכן בין החודשים מרץ עד אוקטובר עלותו באינטרנט היא 250 שקלים ובין נובמבר לינואר 195 שקלים.

לאחר שתמלאו את הטפסים שתדפיסו מדף האינטרנט, תגיעו איתם ללשכת רישום האוכלוסין, ללא תמונה.

אם יש לכם דרכון רגיל, שתאריך הפקיעה שלו הוא יותר משנתיים, ואתם רוצים לבקש דרכון ביומטרי, תוכלו לקבלו ללא כל תשלום.

עמדת הנפקת הדרכונים בנתב"ג תנפיק דרכונים רק עד ה-1  ביוני במחיר הגבוה הרגיל העומד על 1,115 שקלים למבוגר ו-555 שקלים לתושב מתחת לגיל 18.

בנתב"ג לא יונפקו דרכונים ביומטריים אך במקרי חירום יונפקו במקום דרכונים עם תוקף קצר כדי לאפשר נסיעה לחו"ל.

 

צילום: shutterstock.



כתיבת תגובה

החופשה שלי

להוספת פריטים לתוכניה, לחץ על הסמל: המופיע לצד העסק.

שלח את התכניה במייל
שלח את התכניה במייל