אתר התיירות המוביל לציבור החרדי והדתי
8 דצמבר 2016 מאת פרנק ציקי

שמעתם על אירוח חינם וכשר בהונגריה

שדה התעופה שבבודפשט בהונגריה מהווה מרכז תחנת יציאה במהלך כל השנה לאלפים שנוסעים להשתטח בקברי צדיקים שבאירופה.

מסעות קברי הצדיקים, כוללים קברים של מייסדי החסידות הפרוסים באוקראינה, פולין, הונגריה ועוד. יהודים רבים לא רק המשתייכים לפלג החרדי החסידי נוסעים להשתטח בקברי צדיקים בעת צרה ושמחה ובימי הילולא או בתקופת החופש.

המסע לקברי צדיקים לאלו שמעדיפים לנחות בהונגריה חייב להתחיל במרכז חדש שנחנך לפני מספר שנים והפך לאבן שואבת עם המון מתפללים בכל ימות השנה וסעודת ראש חודש המונית כמידי ראש חודש וכמובן עליה המונית ביום ההילולא. מדובר בבית בו היה מתגורר הרה״ק רבי ש׳יעלה קערסטירר שהיה ידוע כמכניס אורחים גדול, את המקום רכשו לפני מספר שנים נדיבים חסידיים שהפכו את המקום לאבן שואבת עם הכנסת אורחים הפעילה 24 שעות ביממה עם אוכל חם וטעים והעיקר כשר למהדרין. בתפריט תמצאו קפה חם עם חלב ישראל, ארוחות בוקר, צהריים וערב המוגשות בחינם ע״י יהודי המתגורר במתחם בכל ימות השבוע.

ברבות השנים, כאשר ראו התורמים שהמקום נהפך למקום מרכזי להמוני יהודים המשתטחים על קברי צדיקים במהלך כל ימות השנה החליטו להגדיל את מרכז האירוח ורכשו את הקרקע הסובבת את דירתו של הצדיק הרה״ק רבי שיעלה מקערסטירר והקימו מתחם אירוח מפואר עם מקווה מפואר מטבח ענק ו-6 חדרי שינה לאירוח ועוד תוכניות רבות הנמצאות בשלבי תכנון ובניה.

המבנה מפואר ויוקרתי ברמה גבוהה עם אוכל משובח שלא מבייש מסעדה יוקרתית בחו״ל והכל בכשרות הבד״ץ העדה החרדית שמיובא מישראל והכל למען רווחת כלל הבאים להשתטח בציון רבי שיעלה קערסטירר הנמצא בסמוך.
אין ספק שאי אפשר להבין את זה עד שרואים את זה בעיניים.



כתיבת תגובה

החופשה שלי

להוספת פריטים לתוכניה, לחץ על הסמל: המופיע לצד העסק.

שלח את התכניה במייל
שלח את התכניה במייל