תוכנית לאומית להוזלת מחירי הנופש בישראל
בחדרי המלון בישראל נרשם מחסור בשנים האחרונות, יזמים נמנעים מבנייה חדשה בעקבות הליכי תכנון בירוקרטים וסיכון כלכלי גבוה.
בעשור האחרון הקימו בישראל רק 3,000 חדרי מלון חדשים, כמובן שההיצע הנמוך של חדרי המלון גורם לעליית מחירי הלינה בישראל בכ-70% המפסיד הגדול הוא המטייל והנופש.
צעדים חדשים שגיבשו במשרד האוצר והתיירות כדי להגביר את התחרות בתחום תיירות פנים ישראלי ולהפחית את העלויות. במסגרת התוכנית שיוזם שר התיירות ושר האוצר ייבנו חדרי מלון רבים, במטרה להציף את השוק ולהוריד מחירים.
המהלך צפוי להוזיל את מחירי החופשות הפנים ישראליות ב-20% בפחות מחמש שנים. היעד המרכזי של התהליך לבנות תוך שנה בישראל 3,000 חדרי מלון חדשים, ובעשור הקרוב להגיע ליעד של 30,000 חדרי מלון חדשים.
בתוכנית יוגדרו בתי המלון כתשתיות לאומיות ויאושרו באופן מהיר ופשוט בוועדה לתשתיות לאומיות. גם ועדות מקומיות עצמאיות יוכלו לאשר שימוש של עד 20% משטח המלון לטובת מגורים. על פי ההערכות, הצעדים יקטינו את הסיכון ליזמים ויאפשרו את הרחבת מקורות המימון: זמן החזר ההשקעה הראשונית עבור היזם אמור להתקצר בכחמש שנים.
אנחנו המטיילים נתחיל להרוויח כבר עכשיו, בתי המלון שמבינים את הצעד החדש של משרד התיירות רוצים להפוך אותנו לקליינטים קבועים עוד לפני שצצים גל בתי מלונות חדשים בישראל, כבר בימים הקרובים ובאוגוסט הקרוב נראה את בתי מלון יוצאים למבצעי הכרות בכדי לא להתרסק מול גל ההצפה בשוק התיירות.
"חיזוק התיירות בישראל בתקופת הטרור הוא אינטרס לאומי", אמר שר האוצר "קיצור הליכי התכנון והבנייה בענף מצטרפים למהלכים מקבילים שאנו מובילים בשוק הדיור על ידי הסרת חסמים והפחתת בירוקרטיה מיותרת.
גם שר התיירות אמר על התוכנית. "היא מטפלת לראשונה בבעייה של התיירות", אמר. "אנו בונים מהלך היסטורי. זהו מהלך אשר ישפיע על הכיס של כל אחת ואחד מאתנו. אנו נותנים מענה ופתרון ליזמים ומשקיעים מהארץ ומחו"ל, שנמנעו עד כה מלהשקיע במלונות בישראל, ומורידים את הסיכון הכלכלי הכרוך בהשקעה".
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.