לילה קסום בעתיקות עיר דוד בירושלים
לילה יורד על ירושלים. העיר היפה והחשובה ביותר בעולם, בירת הנצח של העם היהודי כמו מתעוררת מתרדמת ההיסטוריה, מותחת איברים בפיהוק ידידותי ומזמין ומשהו בה נפתח.
עתה, בשעות שבהם עוטפת שמיכת השקט הכחולה את בתיה ורחובותיה של העיר, זה הזמן לצאת לסיור מודרך בעתיקות עיר דוד מטעם הרשות לפיתוח ירושלים. אין כמו עיר דוד המקראית כדי להתחיל ולו במעט לספר מעל 3000 שנות היסטוריה.
סיורנו מתחיל כמו במטה קסם מראשו של "בית הצופה" המעניק פרופורציות לעמדתה הנמוכה של ירושלים ביחס לחומות אדירות המימדים, המקיפות את העיר העתיקה.
הסיור הלילי המיועד לקבוצות ולמשפחות מלווה במיצג אור קולי יפהפה ומרטיט החושף את עברה, צפונותיה וסודותיה של העיר ומלווה במופע תאורה מרהיב ביופיו. ממצאים ישנים וחדשים מחפירות תקופת המקרא.
משם ממשיך הסיור אל שטח G , אזור תקופת בית המקדש הראשון, ארמון המלך דוד וסיום במרכז המבקרים של עיר דוד.
הסיור הלילי מיועד למבוגרים ולנוער החל מגיל 16 ונמשך כשעה ורבע.
לידיעתכם, בשעות אלה נאסרת כניסת רכבים לעיר העתיקה.
לרשת משתתפי הסיור בעתיקות עיר דוד עומדים מזנון כשר למהדרין המציע שתייה חמה וקרה, ארוחות קלות, גלידות וחטיפים וכן חנות מזכרות ומתנות.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.