שני בתי מלון חדשים ייבנו בים המלח
משרד התיירות ממשיך בפיתוח אזור ים המלח ואילת, במסגרת הפיתוח המתמשך וההשקעה באזור נפתחה בחודש נובמבר האחרון טיילת מרשימה שנעדה לשמש את התיירים שיפקדו את אזור המלונות. הבניה נרשמת לאחר עשרות שנים בהם לא נבנה אף מלון ולא נרשמה התפתחות של בנייה באזור.
הטיילת באורך של חמישה קילומטרים וחצי ממוקמת לאורך חופי הרחצה, באזור בתי המלון בעין בוקק וחמי זוהר.
לאחר בניית הטיילת, יוצא משרד התיירות במיזם חדש, המשרד יוזם את בנייתם של 400 חדרי מלון חדשים שיתווספו למלאי המלונות בעין בוקק, בנייה זו מתקיימת לאחר עשרים שנה בהם לא נבנה אף חדר אחד באזור. משרד התיירות ורשות מקרקעי ישראל פרסמו מכרז להקמת 2 בתי מלון.
שני המגרשים שיוקצו לבניית המלונות נמצאים בחלק הדרומי של עין בוקק הצמוד למלון ישרוטל ים המלח, יצוין כי המלונות אינם הדבר היחיד ובמשרד מתכננים גם להקים במקום מרכז מסחרי שישרת את האזור.
גודלו של המגרש הגדול במכרז הוא 24 דונמים והקטן 20 דונמים. כאמור בניית המלונות היא חלק מתכנית ממשלתית לפיתוח אזור ים המלח תכנית בעלות כוללת של יותר מ-830 מיליון שקלים, במסגרת התקציב משרד התיירות יעניק תמריצים ליזמים המעוניינים לפתח בתי מלון או עסקים באזור ים המלח.
עד כה בחמש השנים האחרונות הושקעו בכל אזור ים המלח כחצי מיליארד שקלים במטרה להפוך את האזור ליעד תיירותי בינלאומי אטרקטיבי.
ניר קדמי, סמנכ"ל רל"י אמר: "לאחר ביצוע עבודות תשתית והשקעות רבות אנחנו נמצאים בשלב הראשון של הרחבת מתחם המלונאות וביחד עם רמ"י אנחנו משווקים שני מגרשים ראשונים לבניית בתי מלון. אנחנו צופים להתעניינות רבה מצד משקיעים ויזמים בינלאומיים שמאמינים באזור" אמר.
מנהל מרחב עסקי דרום ברמ"י , ערן ראובני אמר: "מדובר במכרז ראשון לאחר קרוב ל-20 שנה בהם לא נבנו בתי מלון חדשים באזור. "זהו מכרז מיוחד וראשון מסוגו למלונאות, לפיו מחיר הקרקע הוא מינימלי וקבוע, והתחרות היא על גובה הוצאות הפיתוח, כאשר המדינה באמצעות החברה להגנות ים המלח מסבסדת סכומים ניכרים מהוצאות אלו".
שר התיירות, יריב לוין: "המכרז להקמת בתי המלון בים המלח הוא דחיפה נוספת שאנו נותנים לתיירות באזור. אחרי שנים ארוכות בהן לא נבנה מלון בים המלח אנו יוצאים לדרך חדשה. הגדלת ההיצע המלונאי בים המלח חיוני לאור הגידול בכניסות התיירים לישראל והצורך בחדרי מלון נוספים. כל זאת נעשה יד ביד עם שדרוג ושיפוץ החופים והקמת הטיילת.״
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.