אתר התיירות המוביל לציבור החרדי והדתי

טייסות כיבוי מאירופה, עשרות בתים ואלפי דונמים של חורש טבעי נשרפו כליל, ומאות כלי רכב. סיכום גל השריפות ששינה את פני הטבע במרכז

28 מאי 2019 מאת אבי פרידמן

טייסות כיבוי מאירופה, עשרות בתים ואלפי דונמים של חורש טבעי נשרפו כליל, ומאות כלי רכב. סיכום גל השריפות ששינה את פני הטבע במרכז

את ישראל פקד בשבוע שעבר גל שריפות ענקי שהתפשט בין היתר בעקבות מזג האוויר החם והחמסיני ששרר ברחבי הארץ, השריפות שינו את פניו של הטבע במרכז ואת יער בן שמן שניזוק קשה מהאש, ואתו מאות המסלולים המבוקשים הנמצאים בשטחו ובאזור.

השריפות העיקריות נרשמו במרכז הארץ סביב כביש 443 ויער בן שמן, אלפי כבאים מהארץ ומחו"ל עמלו על כיבוי האש, הכוחות הסתייעו בצוותי כיבוי אוויר שהוזנקו ארצה ממדינות אירופה ואף ממצרים. בשריפה ניזוקו עשרות בתים והיישוב מבוא מודיעים, 'המושב' כפי שכונה על ידי חסידיו של רבי שלמה קרליבך שהקים את המקום ועלה כולו באש ולבד מחמישה בתים כל הבתים נשרפו כליל, בתים ניזוקו גם ביישובים  ובקיבוצים סמוכים.

בתחילת השבוע הודיעה המשטרה כי היא חושדת שהשריפה הגדולה והמשמעותית בגל השריפות במושב מבוא מודיעים פרצה כתוצאה מהצתה של ערבים על רקע לאומני. החקירה החלה בעקבות גילוי כמה מוקדים של השריפה ופרטים נוספים שעל בסיסם נחקר החשד.

בכבאות והצלה מסכמים את מבצע ״אש חמה״ בפיקודו של נציב כבאות והצלה רב טפסר דדי שמחי הסתיים ללא נפגעים בנפש.

במשך שעות ארוכות ובטמפרטורות גבוהות שנבעו ממזג האוויר, רוחות והשריפות עצמן, נלחמו לוחמי האש בסיוע מתנדבים, קק"ל ורשות הטבע והגנים בעשרות רבות של מוקדי אש בו זמנית. טייסת הכיבוי  פעלה בסבבי הטלת חומרי כיבוי רציפים, בסיוע מסוקי משטרת ישראל ומטוסים זרים.

מבצע "אש חמה" במספרים:

41 שעות לחימה רציפה.

1023 שריפות בשטחים פתוחים (אירוע חדש כל 2 דקות)

3,400 דונם משטחי קק"ל נשרפו.

4,540 דונם משטחי רשות הטבעי והגנים נשרפו.

40 בתים נשרפו במבוא מודיעים.

10 בתים נשרפו  בקיבוץ הראל.

13 אלף לוחמי אש.

120 גיחות, 80 שעות טיסה

9 כלי טיס מחמש מדינות (מצרים, קפריסין, יוון, קרואטיה ואיטליה)

1312 לוחמי אש באירועים השונים

כל 12 מטוסי הכיבוי הישראלי פעלו

492 רכבי כבאות באירועים.

307 מתנדבי הכבאות השתתפו

טמפרטורת: 40-45 מעלות, 10% לחות, רוחות ערות.

בכבאות והצלה מדגישים כי מירב הציבור נשמע להנחיות הכיבוי ולא הדליק אש, אחרת היינו חווים נזק הרבה יותר משמעותי.

אגף הגנה באש בכבאות פנה לכל הרשויות ליצור אזורי חיץ ולכסח  צמחייה בעירה, טרם תחילת עונת הקיץ.

עוד אומרים בכבאות והצלה כי החורף המבורך בגשמים, הוביל להרבה מאד צמחייה, "מטען אש" גדול אשר יוצר פוטנציאל גדול להתפשטות שריפות. אנו פונים שוב לרשויות המקומיות ולאזרחים לגלות אחריות ולדאוג לאזורי חיץ, גיזום וחישוף צמחיה במקומות אשר עלולים להוות סכנה.

צילום: דוברות כבאות והצלה ומשטרת ישראל

צילומים בתחילת השבוע מתוך מבוא מודיעים, קרדיט: דוברות המשטרה.



כתיבת תגובה

החופשה שלי

להוספת פריטים לתוכניה, לחץ על הסמל: המופיע לצד העסק.

שלח את התכניה במייל
שלח את התכניה במייל