האם מיזם החוף הכשר בסיני יצא אל הפועל או שיסוכל על ידי שלטונות מצרים
זה היה רק עניין של זמן עד שיוקם חוף כשר למהדרין בחצי האי סיני.
בשנתיים האחרונות נרשמו עשרות אלפי יציאות של יהודים שומרי כשרות ואף משפחות חרדיות שיצאו לנפוש באילת.
ניתן לומר שהשיא היה בחג הפסח האחרון אז נצפו בחצי האי מאות משפחות שומרות כשרות שהתארגנו על חופשה כשרה למהדרין עם מלונות שהוכשרו וחופים מופרדים.
ברור שהפוטנציאל הכלכלי פה הוא גדול, וכמה אנשי עסקים החליטו להרים את הכפפה ולהקים חוף כשר למהדרין בחצי האי.
אנשי העסקים פנו לאחרונה לבדואי המחזיק ברשותו חוף בחצי האי שהסכים להכשיר את המקום בכל ימות השנה ואף להקים במקום עירוב כשר, חוף נפרד לנשים ולגברים ואף בית כנסת ומסעדה כשרה.
היזמים אף החלו לאחרונה לאתר משגיחי כשרות שיסכימו לעבוד בחוף ובמסעדה שתוקם.
גורמים המכירים את השלטונות במצרים טוענים כי השלטונות לא יראו בעין יפה את הניסיון להקים את החוף הכשר ויתקעו 'מקלות בגלגלים' באמצעות השחרת דרכוניהם של האחראים, היזמים ומשגיחי הכשרות.
יצויין כי כבר קיימת קבוצת פייסבוק וקבוצת וואטסאפ המורכבת ממטיילים שומרי כשרות המעבירה מידע על מקומות בסיני המאפשרים שהייה ואוכל כשר בסיני, הקבוצה פעילה במשך כל השנה ומסייעת למטיילים רבים.
צילום: shutterstock.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.