אתר התיירות המוביל לציבור החרדי והדתי
3 נובמבר 2021 מאת טלחופש

מרתק ומרגש, טבעת נמצאה באחד מאתרי העתיקות היפים בארץ שנפתח למבקרים

אם אתם חובבי עתיקות וטבע הכתבה הבאה תעניין אתכם, חפירת הענק שמנהלת רשות העתיקות ביבנה ביוזמת רשות מקרקעי ישראל ובשיתוף עם עיריית יבנה, לקראת הרחבת העיר, חשפה לאחרונה טבעת זהב מרהיבה, ובה שיבוץ של אבן בצבע סגול.

בדיקה של הטבעת על ידי ד"ר יותם אשר במעבדה האנליטית ברשות העתיקות, גילתה שהאבן מורכבת ברובה מסיליקה – חומר ממנו מורכבות רבות מאבני החן.

ד"ר אמיר גולני, מומחה לתכשיטים קדומים ברשות העתיקות אשר בחן את הממצא, אמר כי "מי שהחזיק בטבעת היה אדם אמיד, וענידת התכשיט הצביעה על מעמדו ועושרו".

בטבעת שובצה אבן חצי יקרה, הקרויה אמטיסט אבן זו, מוזכרת בתנ"ך כאבן האחלמה – אחת מ-12 אבני החושן אשר שימשו את הכהן הגדול בבית המקדש.

לדברי אלי אסקוזידו, מנהל רשות העתיקות: "הממצאים הקטנים, היום-יומיים, שמתגלים בחפירות שלנו, מספרים לנו את הסיפורים האנושיים ומחברים אותנו באופן בלתי אמצעי לעבר".

רשות העתיקות מזמינה את הציבור לבקר בחפירת מפעל היין העתיק והענק שנחשף ביבנה בהרשמה מראש. פרטים בפייסבוק של רשות העתיקות.

צילום: רשות העתיקות גפנה גזית.



כתיבת תגובה

החופשה שלי

להוספת פריטים לתוכניה, לחץ על הסמל: המופיע לצד העסק.

שלח את התכניה במייל
שלח את התכניה במייל